teisipäev, 19. aprill 2016

Käitumuslik õppimine digitehnoloogiaga


Käitu korralikult - ilmselt üks tuttavamaid lauseid mida oleme kuulnud ja ilmselt ka ise kasutanud oma igapäevases õppetöös või Harjutamine teeb meistriks . Need meie keeles igapäevaselt kasutatavad mõisted võtavad suurepäraselt kokku biheivioristliku õpikäsitluse oluliseks osa. Behave (ingl.k.) – käituma, hästi käituma. Biheivioristide järgi on kogu õppimine seletatav lihtsate assotsiatiivsete mehhanismide abil. Keerulised ülesanded, nagu näiteks malemängu või hiina keele õppimine, on jagatavad lihtsateks toiminguteks, mis on seletatavad umbes samamoodi, nagu näiteks kangile vajutamine roti poolt.

Reflekside kujundamine e drillimine - Käitud hästi saad ...... Iga lapsevanema kõige tavapärasem käitumismudel. Ilmselt tihtipeale ka ainu võimalik sest pea olematu teadvuse juures saame me mõjutada vaid stiimuleid ja reaktsioone.  



Lähtudes loengumaterjalidest siis keskenduvad drillprogrammid kolme tüüpi teadmiste treenimisele:
1. Deklaratiivne teadmine - faktid omandatakse kordamiste teel
2. reeglitel põhinev teadmine - reeglid tekitavad seosed mõistete vahel mis omakorda defineerib käitmise.
3. Protseduuriline teadmine - tegevuste kindel järjekord loob soovitud eesmärgi.

Vaatluse all olev programm keskendub deklaratiivse teadmsie arendamisele elik kokku tuleb viia looma hääl ja pilt



Programm on väikesemahuline ja ammendab end väga ruttu, kuid on oma ülesehituselt nagu drillprogrammi põhiteadmsietelt ülesehitatud

Omadused

1. Hea drillprogrammi tegevust käivitavaks ajendiks drillprogrammides on küsimus, vastus sellele võib olla kas õige või vale. 


Programmi lihtne visuaal ja õiged hääled välistavad igasuguse kahtepidise mõtlemise



2. Õige vastuse korral antakse positiivset tagasisidet, mis kinnistab seost küsimuse ja õige vastuse vahel.  Juhul, kui vastus on vale, tuleks anda negatiivset tagasisidet, mis pärsib edaspidi valesid vastuseid





Programmis antakse selge märgi ( punane rist , roheline OK) ja heliga märku kas vastus on õige või mitte 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tänan, Sinuu arvamus läheb mulle korda